25 באפריל 2024 18:59
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטיבל ימי הפלמנקו – קרן עדי , מופעים וזוכים

פסטיבל ימי הפלמנקו – קרן עדי , מופעים וזוכים

כל שנה אנו נחשפים למופעי פלמנקו ברמה הכי גבוהה שיש  במסגרת הפסטיבל שמנהלת קרן עדי.

השנה המופעים היו בזום בתשלום ותחרות התקיימה בסוזן דלל ללא קהל.

מבין המופעים ראיתי שניים:

תלויה יוצרת וכוריאוגרפית מיכל בןצבי יצירה המפגישה בין פלמנקו מסורתי לשפות אמנותיות אחרות. שיתוף פעולה ישראל-ספרד. רקדנים: מיכל בן צבי וידין מילר. מוזיקאים: : Fyty de Triana, יעל הורביץ ויהודה שוקי שוויקי.

מיכל בן צבי תלויה צילום אייל הירש להדפסה

תלויה זה מופע יחיד\זוגי מקצועי ומלוטש עם ליווי הלהקה  בה אני מציין במיוחד את הגיטריסט ואת המר שוויקי.

יש פה הבעה של נסיון להשתחרר מכבלים, שפת הגוף והפנים של הרקדנית אומרים המון מעצב, כעס, עד שמחה בסיום. בשלב מסויים מצטרף רקדן וכסא ומה שמתחולל שם מרתק את הצופה למסך. יש במחול שלה אקסטזה מטורפת.

מיכל בן-צבי" יצרה את "תלויה" מבט אישי על הצורך האנושי בשייכות ותלות היחיד בסביבתו דרך חיבור בין הפלמנקו המסורתי לאלמנטים משפות אמנותיות אחרות. כמו השירה והמקצבים המוסיקליים הייחודיים של הפלמנקו ומתוכם נבנה מרחב בימתי סצנות סיפוריות-דרמטיות.
המופע בהשראת הספר "מנוס מחופש" של הפסיכואנליטיקאי אריק פרום. ההשלכות – מנוס  האדם מחופש היא רצונו של לבטל את הייחודיות שלו ולהתאים את עצמו בצורה מוחלטת לדרישות ולציפיות של החברה. האם יש קשר בין המופע להתנהגויות שונות בחברה בשנה האחרונה?

 

ליווי דרמטורגי (ספרד): David Montero

התלבושות מעולות נהדרות והמוסיקה ליגה.

אולה.

המחול השני היה של להקה מוכרת ואהובה "פלמנקו נטורל"

סניסיינטה" סינדרלה עם טוויסט ספרדי בהפקת: להקת פלמנקו נטורל.

בימוי וכתיבה: יוסי צברי, כוראוגרפיה: שרון שגיא.

רקדניות: שרון שגיא, הדס נסטל, איוולה גונזלס מרטינז ורפאל אנדרליין. מוזיקאים: אתי גורי, אופיר עטר ויהודה "שוקי" שוויקי.

סינדרלה צלמת – נטאשה שחנס

זה מחול הומוריסטי רובו דובר עברית , הצגה של ממש, משהו כייפי בימים אלו של אי ודאות. סינדרלה לא רק שובבה אלא רקדנית פלמנקו מהמעלה הראשונה

שרון שגיא יצרה עם יוסי צברי ועם להקת פלמנקו נטורל ונגנים את המופע "סניסיינטה"

סינדרלה עם טוויסט ספרדי- המקום בו פלמנקו וירטואוזי וקומדיה גרוטסקית נפגשים. דרך מחול, מוסיקה, שירה, משחק והרבה שמלות מתנפנפות הופך את הסיפור ששמענו כבר אינספור פעמים להצגה משוגעת, קצבית, מצחיקה וסוחפת.עם תלבושות מרהיבות

אולה

 

 

ניה בונשטיין מרמת השרון ורנד נג'אר מחיפה הן הזוכות במלגת השתלמות בספרד מטעם "קרן עדי" לשנת 2021

בערב הגאלה של פסטיבל ימי הפלמנקו ה-27 הוכרזו הזוכות בתחרות השנתית של "קרן עדי".
הזוכות הן ניה בונשטיין מרמת השרון ורנד נג'אר מחיפה.

ניה בונשטיין צלם עודד לבנט
רנד נג'אר צלם עודד לבנט

התחרות התקיימה באולם ירושלמי, סוזן דלל ביום שישי 19.03 בצהרים ושודרה בשידור ישיר.
יתר מופעי הפסטיבל צולמו מראש ושודרו לאורך הפסטיבל. טקס חלוקת התעודות שודר ממש לפני שידור המופע המרכזי הספרדי במוצאי שבת 20.3. השידורים כולם זמינים 72 שעות לאחר מועד השידור הראשוני, כלומר עד יום ב' בערב.

המתחרות ביצעו שני ריקודים: ריקוד חובה אשר נלמד בסדנא עם האמנים המופלאים מסביליה- אסטבז ופאניוס וריקוד בחירה של כל אחת. כמקובל בתחרויות פלמנקו ברמה גבוהה. את ריקוד הבחירה ליוותה מוסיקה חיה: יהודה (שוקי) שוויקי בשירה, אופיר עטר בגיטרה ועדי עקיבא ויעל טוכפלד בפאלמאס   (מחיאות כפיים).

השופטות: ד"ר לפלמנקו עידית סוסליק / הרקדנית היוצרת והמורה שרון שגיא / הרקדנית היוצרת והמורה- קרן פסח ציינו כי התחרות השנה הייתה ברמה מאד גבוהה, בהשתתפות 4 מתמודדות מאד מוכשרות. את המקום הראשון השנה החליטו לחלוק בין שתי מתחרות אשר כל אחת מהן הוכיחה יכולות אישיות גבוהות, אישיות בימתית ופוטנציאל גדול. במקום השני זכתה יעל אייל ובמקום השלישי זכתה מלינה נג'אר (לא קרובת משפחה).

את התחרות ניהלה אדוה ירמיהו, זוכה ותיקה בתחרות ומעורבת בה לאורך שנים. אדוה, שחיה על הקו בין סביליה לתל-אביב ניסתה בכל מאודה להגיע לתחרות. משלא עלה בידה, ניהלה אותה ביד רמה אונליין.
את החזרות ניהלה יעל טוכפלד, אך היא זוכת מלגה ופעילה ב"קרן עדי", עוזרת ההפקה של הפסטיבל.
את התחרות מפיקה מזה 27 שנה אוה אגמון.

מפעל "ימי הפלמנקו" נוסד לפני 27 שנים במטרה להעניק מלגה שנתית לרקדנית ישראלית להתמחות בסביליה בספרד. זו היתה משאלתה של עדי אגמון ז"ל, קצינה במודיעין ותלמידה מחוננת וגם רקדנית פלמנקו שעל שמה נוסדה הקרן. זוכות המלגה נבחרו בתחרות. כבר בשנתה השניה נוספו לתחרות מגוון מופעים, שהפכו את האירוע לחגיגה.  קרן עדי פועלת להעמקת העשייה התרבותית בתחום הפלמנקו בארץ . כל פעילותה היא בהתנדבות מלאה.בתמונת כל הבמה- השופטות / ארבעת המתחרות

המוסיקאים והמנחה.

צילום כל התמונות עודד לבנט: עודד לבנט.

 

קשרי החוץ של הקרן עם גדולי אמני הפלמנקו, עיתונאים, מוסדות ואקדמיות בספרד, כמו גם עם שגרירות ספרד, מכון סרוונטס, ,האקדמיה של Cristina Heeren ועוד, עזרו גם לקדם מוסיקאים יוצרים בתחום הפלמנקו, שכן במיטבו פלמנקו  הוא דיאלוג בין המוסיקה לריקוד.
אם תרצו להנציח אותי תעניקו לרקדנית פלמנקו ישראלית צעירה וכישרונית מלגה ללמוד פלמנקו בספרד" אמרה עדי אגמון ז"ל, כשהבינה שמחלת הסרטן מכריעה אותה וחלומה להשתלם בספרד לא יתגשם…
עדי הייתה סרן במודיעין, תלמידת מדעים מחוננת ורקדנית נלהבת, בת 23 במותה.    בקשתה להעניק מילגת השתלמות בספרד לרקדנית פלמנקו ישראלית מהווה לנו בסיס לכ הפעילות של קרן עדי.
הפסטיבל מתקיים מזה 27 שנה והפך למפגש לכל רקדניות ותלמידות הפלמנקו בישראל. רבות מן הזוכות בתחרויות הפכו מורות ורקדניות מופיעות בארץ ובעולם!

פעילותה של קרן עדי נעשית כולה בהתנדבות.

הפקה וניהול- אוה אגמון / תותי פורת

עוזרת הפקה יעל טוכפלד

הפקת התחרות- אדווה ירמיהו

יחסי ציבור- הילה קומם אוצר התרבות

 

 

 

 

שתפו את הפוסט!