24 באפריל 2024 21:38
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

CO VOID דב הוז 19 , סאלי אן RETRO  שתי יצירות מחול סאלי אן

 

CO VOID דב הוז 19 RETRO  שתי יצירות מחול סאלי אן

 

במסגרת פסטיבל תל אביב דאנס מזומנות לנו מגוון יצירות ואחת מהן היא היצירות של סאלי אן.

סאלי אן פרידלנד כוריאוגרפית, החלה את דרכה כרקדנית בלהקות בלט קלאסי בדרום אפריקה ובגרמניה. עם עלייתה לארץ השתלבה בלהקת המחול בת דור ולהקת בת שבע והופיעה במסגרות מקצועיות שונות כרקדנית עצמאית. מאז תחילת הקריירה הכוריאוגרפית שלה בשנת 1991 בתל אביב, ועם הקמת להקתה להקת המחול סאלי אן פרידלנד.

סאלי אן RETRO= קרדיט אביעד פוקס

אני לא יודע אם נולדתם לפני או אחרי מלחמת המפרץ, אני הייתי במילואים (1991), בבית חיינו בתוך ניילונים ומסקינטייפ ומזרק אטרופין בכוננות. הכל היה מתוח, בשעה 5.00 בערב סגרו הכל ונכנסו לכוננות ספיגה.  אנשים שיוצרים, רקדנים, שחקנים וכוריאוגרפית כמו סאלי אן כנראה "השתגעו", חוסר האפשרות לצאת לסטודיו וליצור גרם לחשיבה מחוץ לקופסא, כך החל מחול עם שולחן!

 

שלושה מחזורים של סגר קורונה היו שונים אבל הסטודיו היה סגור כמו גם מופעי התרבות, הייתי יוצא לפגוש את הנכד מרחוק בחוץ בגן על ספסל, כנראה שגם סאלי אן ואולי גם ענבל פינטו הכוריאוגרפית מצאו בספסל מקום מפגש ויצירה.

מישהו צריך לבדוק בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כמה אנשים יצאו מדעתם בתקופות אלו מהלחץ ומהסגר התלת ממדי הנפשי, הבידוד וחוסר המעש.

כצופה, הטירוף הזה וקשרים של אהבה שנאה, מלחמה על הטריטוריה, מערכת יחסים עם שולחן או ספסל ובין שתי רקדניות כאנשים המייצגים את התקופה במחול דנן, עומדים במרכז שתי היצירות.

סאלי אן רטרו מחזיר אותנו לביתה של סאלי אן במלחמת המפרץ ברח' דב הוז 19  כאשר השולחן והכיסא והמאבק סביבו  במרכז היצירה. דואט של שתי רקדניות בתפאורה מינימלית מגישה "מחול עם שולחן" כאשר לפרקים האגרסיביות והקצב האלים שבבסיסו תפיסת טריטוריה, אקסטזה ויכולות מחול שונות מהנורמה שהתרגלנו אליה מדגימים מצבים שונים שאולי מייצגים 24 שעות בסיר לחץ כזה בחדר האטום.

קרדיט אביעד פוקס

בין אם  מדובר על מצב שינה או עוררות,  מה שהרגיש לי  זה שתי נשים אחוזות טירוף (סליחה!) בבית אחד להתפוצץ. ציון מיוחד לפוזה של אשת העכביש על השולחן. כמו כן יש לציין את הבלטת הנשיות דרך התלבושות משהו שבולט מאוד על במה מנימליסטית בתפאורה.

 

היצירה השניה המוקדשת לקורונה היא לטעמי יותר סוריאליסטית, גם הקוֹנוֹטַצְיָה לשיר "עוגה עוגה" היא שונה מכל מה שחשבנו בפשט. גם כאן יש מאבק על הלוח  או על הספסל והוא הרבה יותר מוזר ומטורף כראי ללחצים האישיים שאנשים חווים ואולי לא מפגינים בסגר, צריך יכולת במחול לבצע את זה! הסצנות של הצחוק\בכי רק מעלות את סף התפרקות החושים עד טירוף שאנשים חווים בסגר של בידוד, פחד וחוסר מעש ושליטה.

קרדיט אביעד פוקס

דב הוז 19, בביצוע המקורי של ענבל פינטו וסאלי אן פרידלנד(  Sally Anne Friedland) הוא דואט של שתי נשים על שולחן האוכל הגדול מדירתה של סאלי ברחוב דב הוז 19 בתל אביב. כיום, בעיבוד מחודש, פרידלנד חוזרת אל היצירה הזו ומשכתבת אותה אל המציאות של ימינו, מעמידה אותה בערב אחד עם יצירתה החדשה 19 CO VOID ומנסחת שוב, לאחר שלושים שנה, את יחסיה עם קונפליקטים דומים ושונים.

הצצה למופע:

https://vimeo.com/572924176

כוריאוגרפיה: סאלי אן פרידלנד, רקדניות: נועה שביט, נטע הייניק, נעה בר, שירלי ברבי, עיצוב תאורה: אורי מורג, מוסיקה: אורי וידיסלבסקי, אריק סאטי, מקס ריכטר עריכה מוסיקלית: שי גוטסמן, עיצוב תלבושות: דלית ענבר
ניהול חזרות: קרין לדרמן , עיצוב גרפי: דורית הרפז, ניהול הצגה: מיכל בן בסט, הפקה: שמרית גולן כהן

 

עבודותיה של להקת המחול סאלי אן פרידלנד, הוצגו בבמות מרכזיות ופסטיבלי מחול בדרום קוריאה, ספרד, שבדיה וארה"ב. כמו כן יצרה כוריאוגרפיות עבור האופרה הישראלית ועבור להקות בדרום אפריקה ובקולומביה. לאורך השנים פרידלנד זכתה בשלל פרסים יוקרתיים בארץ ובחו"ל, הן ככוריאוגרפית והן כרקדנית, והיא מוזמנת כשופטת ובוחנת בתחרויות מחול שונות וכן כמלווה של תהליכים יצירתיים שונים.

בשנת 2020 הקימה את בית הלהקה, סטודיו SAS  בתל אביב.

להקת מחול סאלי אן פרידלנד הנה חלק מעמותת הכוריאוגרפים ונתמכת ע"י משרד התרבות והספורט, משרד החוץ ומועצת התרבות של מפעל הפיס.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=1503781979974545

יום חמישי 19 באוגוסט בשעה: 21:00

באולם דלל (האולם הגדול)

שתפו את הפוסט!