18 במרץ 2025 2:07

"דגני קיץ" פעילות קיץ לכל המשפחה מוזיאון ארצות המקרא ירושלים

"דגני קיץ" פעילות קיץ לכל המשפחה מוזיאון ארצות המקרא ירושלים

סקרנותו של יונדב שעולה לכיתה ג' וכמעט כבר בן 8 ושאלותיו הרבות על התקופה הקדומה הביאה אותנו לבקר באחד מימי החופש במוזיאון המקרא בירושלים בקרית המוזיאונים. אתנחתא מהמסכים ומהמולת היום לטובת סיור במסדרונות ההיסטוריה והעולם הקדום ואורחות החיים המקראיים.

המוזיאון מחולק ל- 20 חדרים ממוקמים בקומה העיקרית בה תערוכות קבע ותערוכות מיוחדות, למשל בימים אלו בתערוכה "קומא" הזדמנות לבחון מקרוב את יצירותיו של איתן רוזנצוויג ז"ל שנפל בחרבות ברזל, מיצג מיוחד שכולל ציורי ענק בטכניקת רישום בדיו באמצעות ציפורן על בד בהשראת המקרא, התלמוד, ספרות וקבלה- לידי תרשים שצף מעבר למימד הזמן ושמקבל משמעות נבואית במאורעות אוקטובר.

 

תערוכה נוספת במוזיאון בשם "רסיס מן הסערה" אוסף עבודות שיחד  משקפות מאבק לקיום בארץ הזו. ליצירות משקל כובד שעוסק בפרשנות אישית של אמנים ישראלים לאירועים הקשים שהתרחשו באוקטובר 23.

בתערוכות הקבע נבחן את הממצאים שמוצגים מתקופת המקרא ונלמד על החפצים ועל אורחות החיים של המתיישבים במסופוטמיה וארצות המקרא שמספרים את סיפור המעבר מלקטים ציידים למתיישבים ועובדי אדמה שהוליד דרכי תקשורת וצורות תשלום והתפתחות הכתב  כמו גם התפתחות המאבקים המלחמות והאמונה והפולחן. נסייר בין סממני העמים השונים נלמד על נדידתם.

 

 

 

בקומה התחתונה ניתן לראות מיצגי פסיפס ענקיים משוחזרים במלואם. חדר ציורי קיר פרסקו הרומיים בני יותר מ-2000 שנה, שנחפרו והוצלו מחורבות התפרצות הר וזוב שבאיטליה.

לצד כל אלו קיימת פעילות לילדים ולמשפחה לימי הקיץ בשם "דגני קיץ" סיור תיאטרלי עם שתי דמויות מסקרנות ומצחיקות, ישמעו סיפורי חיטה מכל ארצות המקרא ויפגשו עם מוצגים מגלריות המוזיאון. יגלו מה עשו בעת העתיקה עם חיטה, ישחקו, יאזינו וימחיזו סיפורי חיטה ויכינו מומיית דגן.

פעילות קיץ לכל המשפחה -דגני קיץ, מוזיאון ארצות המקרא. קרדיט צילום: שרון מאירוביץ

פרטים על הפעילות בסוף הכתבה.

הביקור שלנו במוזיאון המחיש ליונדב ולנו את התפתחות הכתב נושא שגילה בו

עניין ולמד עליו.

 

גילינו את הקשר המיוחד שהיה לעמים השלטים עם בעלי החיים ועל המקום המרכזי שהם מילאו בסדר היומי. למדנו על ימי בראשית על ציר האנושות לאורך המאות הראשונות לספירה במבט על אזור מסופוטמיה חצי האי ערב ומצרים אנטליה סוריה ולבנון.

עוד התרשמויות מצולמות שמרשימות את המבקרים

ביקרה סיקרה כתבה וערכה יפעת

דגני קיץ

פעילויות חווייתית לכל המשפחה

סיורים מודרכים לקהל בעברית ואנגלית כלול במחיר כניסה.

עלות כרטיסים: ילד/ה – 33 ₪, מבוגר מלווה – 22 ₪. הנחות לתושבי ירושלים וללנים בירושלים במסגרת קמפיין 'מזמינים מלון ומקבלים המון'

משך הפעילות שעתיים ומיועדת למשפחות עם ילדים/ות בגילי 5-10 שנים.

הפעילות תתקיים בחודש אוגוסט עד 15.8 בימים א, ג, ה' בשעה 10:15, למעט 13.8 (ט' באב), ובין התאריכים 18-29.8 בימים א'-ה' בשעה 10:15 ו-11:30.

 

בין הפעילויות בנוסף למצגי המוזיאון

שיח גלריה בתערוכה "קוּמּא"

 

אלפי מבקרים כבר הגיעו לתערוכה קוּמּא יצירתו של איתן רוזנצוויג, אשר מכה הדים בארץ ובחו"ל

במרכז התערוכה קומא יצירתו הגדולה והאחרונה של איתן רוזנצוויג, אמן ישראלי ומבטיח שחייו נגדעו בטרם עת, בלחימה ברצועת עזה בחודש נובמבר האחרון.

 

קומא הינה מגילה מרשימה שאורכה כ-3.6 מטר של רישום בציפורן על בד קנבס.

בחירת אופן הביצוע ושם היצירה שניתן על ידי האמן מבטאים את שאיפתו ליצור מעין ספר תורה חזותי ולערער בכך על התפיסה שליהדות חסר מימד ויזואלי.

 

היצירה טווה רשת מורכבת ומסועפת של אלפי פרטים הממלאים את הבד במלאכת עדינה ומוקפדת המשלבת דמויות מקראיות, יסודות אדריכליים, בעלי חיים, ציטוטים וביטויים אמנותיים.

רוזנצוויג ביקש להתבונן במיתוס של העם היהודי ולספר את סיפורו כגיבור במסע חניכה מתמשך.

בחודש אוגוסט יקיים המוזיאון שיח גלריה, בשני מועדים:

9.8 בשעה 12:00 בהדרכת הוריו של איתן, חגית ועוזי רוזנצוויג

23.8 בשעה 12:00 בהדרכת לאה דרוקר

 

מספר המקומות מוגבל ביותר, יש להירשם באתר המוזיאון.

 

 

 

רסיס מן הסערה

 

התערוכה רְסִיס מִן הַסְּעָרָה הוקמה בעקבות אירועי השבעה באוקטובר.

תערוכה קבוצתית של 14 אמני ואמניות הסטודיו וכן 6 מאמני יד חרוצים 4 עם עבודות פיסול, קרמיקה, צילום, ציור וניו מדיה. היצירות משולבות בין מוצגי המוזיאון, במרחבי הגלריות.

בתערוכה רְסִיס מִן הַסְּעָרָה  מוצגות עבודות שנוצרו מאז המלחמה, אך גם מהתקופה שקדמה לה, כשהמשותף להן הוא הביטוי של האמנים למציאות הסוערת שהם חוו וחווים בחודשים האחרונים.

ניהול אמנותי: יעל בוברמן-אטאס

 

 

 

אמנים מציגים: עירית אבא, יעל אילן, יהודית אפלטון, נעה ארד יאירי, יעל בוברמן-אטאס, שיר בן אלול, שרה בנינגה, חנה גולדברג, לוטי גומבוש, מיכל גרינבוים, קרן גרינבלט, מירי גרמיזו, יובל יאירי, שחר לוי, אריאן ליטמן, יערה לייטר, ססיליה לינד, אורנה מילוא, מרלן רובינשטיין, שני רכס.

 

אלים, גיבורים ובני תמותה ביוון העתיקה סיפורי המיתולוגיה היוונית על גבי כלי קרמיקה בני אלפי שנה.

 

בתערוכה מוצג לראשונה אוסף מרהיב ונדיר בהיקפו של כלים בני כ-4000–2500 שנה, המספקים הצצה נדירה לתרבותה של אתונה וערים יווניות נוספות.

מגוון הכלים והסצנות המתוארות עליהם פותחים צוהר אל חיי האהבה והפנאי, החינוך והספורט, הקרבות והמלחמות ביוון העתיקה. בתערוכה החדשה יתעוררו לתחייה אלי המיתולוגיה היוונית, שמאז ומעולם הסעירו את הדמיון האנושי.

בתערוכה יפגשו המבקרים אלים וגיבורים בהם זאוס, אתנה, אפולו, הרקלס ואכילס לצד בני תמותה יווניים בהם נשים, ילדים, לוחמים, ספורטאים ועוד.

 

 

ירושלים שהייתה בבבל

 

במרכז התערוכה מוצגות תעודות ייחודיות השופכות אור על חורבן ירושלים וחייהם של גולי יהודה בבבל.

חורבן ממלכת יהודה ובית המקדש הראשון וגלות בבל היו אירועים מכוננים בתולדות העם היהודי.

גולי יהודה ששרדו את מסע ההגליה המפרך יושבו בארץ שבין הפרת והחידקל והחלו לבנות את חייהם מחדש.

בארץ זו עיצבו אנשי יהודה את דתם והפכו לעם היהודי, העם ששרד כנגד כל הסיכויים, בעודו נושא בזיכרונו את נהרות בבל שהפכו סמל לכמיהה לציון ולתקווה לגאולה.

התעודות המוצגות בתערוכה שייכות לאוסף לוחות טין הכתובים בכתב היתדות בשפה האכדית. תעודות אלו חושפות בפנינו את שמותיהם של עשרות גולים מיהודה וצאצאיהם ומהוות עדות ראשונה מסוגה לחייהם בבבל לאורך כמעט מאה שנה, החל מהדור הראשון לאחר החורבן ועד לימיו של המלך הפרסי כסרכסס, הוא אחשורוש המקראי.

 

 

=======

 

 

מוזיאון ארצות המקרא ירושלים נוטל חלק בקמפיין העירוני " מזמינים מלון ומקבלים המון"

ניתן לשלם עם הארנק הדיגיטלי, בהגעה פיזית לקופת המוזיאון על בסיס מקום פנוי בלבד.

 

שעות הפתיחה של המוזיאון:

ראשון-שלישי וחמישי 10:00 – 17:00 | רביעי 10:00 – 21:00
שישי-שבת 10:00 – 14:00 | חג סגור

בימים רביעי ושבת ילדים נכנסים בחינם למוזיאון

שמואל סטפן וייז 21, קריית המוזיאונים, ירושלים | 02-5611066 | blmj.org

חניה חופשית בחניון המוזיאון

 

 

שתפו את הפוסט!