26 במרץ 2025 2:52

מאה שנים לאחור סדרה דוקומנטרית

סדרה דוקומנטרית חדשה בקשת לוקחת את הישראלים
מאה שנים לאחור
19 ישראלים נענו לאתגר והתנתקו מהחיים המודרניים למשך 3 שבועות. המשתתפים חיו במושבה שנבנתה במיוחד ושחזרה את שנת 1900

החל מיום שבת, 12.4 בקשת

 "100 שנים לאחור" סדרה דוקומנטרית חדשה מבית קשת, בה ללא פרסים או תחרות יוצאים 19 ישראלים (4 קבוצות) לבחון את עצמם  במהלך "מסע בזמן". במושבה המשחזרת במדויק את התנאים שהיו כאן לפני מאה שנה, הם בוחנים את יכולתם להתמודד עם התנאים הנפשיים והפיזיים. האם התמכרנו לטכנולוגיה? האם אנחנו מפונקים? האם האמצעים כיום משפיעים על מערכות היחסים בינינו? שאלות אלא מלוות את המתמודדים במסע.  הסדרה מבוססת על הפורמט Frontier House מבית PBS (Public Broadcasting Service)

המשתתפים עברו מהפך פיזי מלא הכולל הלבשה, שיער וקבלת ציוד התואם את התקופה, איתו נאלצו להתקיים בחיים החדשים. כל משפחה (או קבוצה) התחילה את המסע עם מטען וציוד שמאפיין מעמד כלכלי שונה: החל מבעלי חיים המייצרים תפוקת מזון שונה, ועד לציוד בסיסי כמו כמו סבון, אמצעי תאורה וכלי אוכל.

המתמודדים התגוררו במושבה שנבנתה במיוחד לצורך הצילומים ומשחזרת במדויק את החיים בשנת 1900. במושבה יש הכל: חדר עבודה הכולל עמדה לטחינת קמח, תנור בישול משותף, שולחנות, כסאות ועמדות עבודה. למשתתפים יש גם "נכסים המשותפים", עמם נמנים שדות הממתינים לחריש, כרם לפני הקטיף, פירות, צמחי תבלין ועוד. על המשתתפים היה למצוא את המזון בעצמם, לבשלו בתנאים הקיימים ולשאוב מים מן הבאר.  כל צוות תכנן וקבע לעצמו את הדרך שבה הוא התמודד עם המציאות במושבה. קבלת ההחלטות ונקיטת פעולות לטובת כלל הקבוצה היתה תלויה בהם ונקבעה על ידם. המשתתפים ניצבו מידי יום עם החלטות קשות ברמה הפיזית והנפשית, כשהם בוחנים מול כל אתגר את מערכות היחסים ביניהם.

הרעיון למיזם Frontier House צץ מתוך הסדרה הפופולרית  HOUSE"1900THE", שהוצגה גם היא  ב-PBS.  באותה סדרה, משפחת Bowler התנדבה לנסוע אחורה בזמן לעידן בריטניה הוויקטוריאנית,  שלושה חודשים בלי חשמל , שמפו או אספירין. במקום זאת, הם נאבקו עם תאורת גז, תנור אבן מאוד לא יעיל ותנאים שיצרו מערכת חדשה של ערכי משפחה. המפגש המרתק שלהם עם העבר עורר עניין רב , וברשת PBS  התקבלו פניות רבות שביקשו לשחזר את ההיסטוריה האמריקאית  באותו אופן וזה בדיוק מה שעשתה  FRONTIER HOUSE.  שלוש קבוצות משפחה  נסעו אחורה בזמן לימי המערב הפרוע  של 1880.

הקאסט:

משפחת שוקף מחיפה, שמה את החינוך בראש מעייניה. דודי וניצן, ההורים של יוני (16) ונועם (14) שניהם אנשי חינוך, המייחסים חשיבות גדולה מאוד לערכים ולהיסטוריה. משפחת שוקף מציגה כלפי חוץ את המשפחה "המטיילת" שמתורגלת בטיולי אוהלים ובאהבת הטבע ואינם חוששים מהאתגרים הפיזיים. דודי וניצן מגדלים את ילדיהם על טהרת אהבת הארץ ושמירה על כבוד האדם. עבורם המשימה בפרויקט  היתה –שיעור באזרחות

 

משפחת חתוכה מראש העין, משפחה תימנית אנרגטית, צבעונית ומלאת שמחת חיים. עזרי חתוכה מנהל חברת בניה נשוי למיכל. לבני הזוג 6 ילדים בני 5 עד 29. משפחה אמידה שגרה בבית גדול ומהודר.  כולם חברים של כולם, חיים יחד ומבלים יחד.  בשל היכולת הכלכלית, גישת החינוך של ההורים היא לתת לילדים כל מה שהם רוצים. המשפחה יצאה לצאת לפרויקט כדי להוכיח לעצמה ולכולם שבם יכולים לוותר על השפע לחיות 100 שנה לאחור.

 

משפחת המל (תל אביב/ נתניה) משפחת המל אוהבת לחיות את החיים הטובים, לאכול במסעדות הכי נחשבות בארץ ובעולם, מסעות בעקבות יין, וליהנות מהכסף שצברה לאורך השנים בעבודה קשה. איציק הוא מסעדן ואחד מהבעלים של מסעדת "מסה". שיאן, בתו הקטנה, מנהלת את המסעדה השנייה שבבעלותו- "גוסטו". איציק התגרש מורדה, אם בנותיו, לפני 14 שנה ומאז הם החברים הכי טובים ובנותיו לא גרות איתו.

החבר'ה – דור הדיגיטל:  יובל, יסמין, אפרת ואיתן הם חברים כבר שנים רבות, הם חיים את הפייסבוק הטלפונים ללא הפסקה, הם לקראת שנות השלושים שלהם, כל אחד בדרך לקריירה משלו, הם בונים את עצמם ומתלבטים מי הם מה הם ומה מצפה להם בעתיד. כל אחד מהם מביא עימו קונפליקט אישי וחוויות עבר משפחתיות וזוגיות, שהופכות את הסיפור של החבורה ליצוג של דור שמחפש אהבה, מחפש ייעוד.

שתפו את הפוסט!