מאות דונם של מטעי פרי, אגס, תפוח, נקטרינה וכרמי יין נשרפו
בשריפות הענק בגליל העליון שנוצרו עקב ירי חיזבאללה
החקלאים המשמשים גם חברי כיתות כוננות השתתפו בכיבוי השריפות
ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל מדווח כי, בעקבות השריפות שפרצו אמש (3.6) בגליל העליון עקב ירי חיזבאללה, נשרפו כליל מאות דונם של מטעי פרי, "הלחימה בקו העימות מתעצמת מיום ליום, ואנו חוששים לגורל מטעי הפרי והיבול במקרה של המשך ירי ושריפות. על הממשלה להתפקח טרם יהיה מאוחר מדי".
אילן ליבר חקלאי ומנהל המטעים בקיבוץ יפתח בגליל העליון: "שריפות הענק אמש כילו מעל ל-220 דונם של מטעי אגס, נקטרינה וכרם יין בקיבוץ, לצערנו אנו יודעים כי צפויים אירועי ירי נוספים ובעקבותיהם גם שריפות ולכן על כלל הגורמים להיערך לכך כנדרש".
עמית כהן חקלאי ומנהל המטעים בקיבוץ מלכיה בגליל העליון: "אמש חזינו בשריפות הגדולות ביותר מתחילת המלחמה, שהביאו לאובדן עצום לחקלאות ופגיעה קשה בטבע הגלילי. רק בקיבוץ מלכיה נשרפו 30 דונם של מטעי תפוח שכבר לא יקטפו ו-30 דונם של כרם יין ומעל 4,000 דונם שטחי מרעה לבקר. המחזה של פרי שרוף וכרמים עולים באש שוברים את ליבנו, אך עלינו להיות חזקים, כי דרך ארוכה עוד לפנינו, נכבה את האש וננסה להציל את הפרי שנותר למען בטחון המזון של אזרחי ישראל".
בלחסן מוסיף: "מטעים רבים נשרפו גם באזור קיבוץ משגב עם, כפר גלעדי, ועוד. החקלאים אשר לא עזבו את האדמות ומשמשים גם כחברי כיתות הכוננות ביישובים, השתתפו בפעילות כיבוי השריפות. בשל האש אשר עדיין דולקת בחלק מהאזורים, לא ניתן להגיע לכל המטעים ולאמוד את הנזק, אך כבר כעת ידוע כי הנזק עצום. זאת בנוסף לאתגרים הקיימים בפני החקלאים מתחילת המלחמה, בהם איסור להיכנס למטעים שהוכרזו שטח צבאי סגור על ידי צה"ל, ומחסור חמור בידיים עובדות. למרות הכל אנו החקלאים נעשה הכל על מנת שנוכל לקטוף ולספק את הפרי הישראלי האיכותי לאזרחי מדינת ישראל".
"כעת מגדלי הפירות בקו העימות עמלים על קטיף הדובדבן, הנקטרינה, האפרסק והמשמש ובהמשך יחלו קטיפי האגס, תפוח, קיווי, מנגו ואחרים. במיוחד בעת הזו על ממשלת ישראל לשים את ענף החקלאות והפיצויים לכלל החקלאים המשמשים כאזרחים-חיילים – בראש סדר העדיפויות, בדרך לשיקום המדינה.
לציבור אני קורא- דווקא כעת עליכם לעודד את החקלאים ולקראת חג השבועות לרכוש רק תוצרת ישראלית" מציין בלחסן.
זאת ועוד
עשרות אלפי דונם של שטחי מרעה נשרפו בגולן ובגליל
כתוצאה מהשריפות שנוצרו מירי חיזבאללה
ההערכה היא כי עשרות כוורות נשרפו כליל
הדבוראים השתתפו בכיבוי השריפות וטרם הצליחו להגיע לכל הכוורות
ממועצת הדבש נמסר כי, השריפות שהשתוללו אמש (3.6) ובשבוע שעבר, בגליל העליון וברמת הגולן, כילו עשרות אלפי דונם של מרעה צופני, חורש ומטעי פרי המהווים מקור צוף (מזון) לדבורה. בנוסף נשרפו עשרות כוורות, אך בשל האש אשר עדיין דולקת בחלק מהאזורים, לא ניתן להגיע לכל השטחים השרופים ולאמוד את הנזק.
הדבוראי תלם גלילי ממכוורת איילת השחר בגליל העליון אשר השתתף בכיבוי מספר שריפות, אומר כי בימים האחרונים התגברו אירועי השריפות כתוצאה מירי חיזבאללה, "מראות השטחים השרופים שהתגלו לנו עם עלות השחר קורעים את ליבנו. אמש חזינו בשריפה הכואבת ביותר שכיסתה בעננה שחורה את כל הגליל העליון וכילתה שטחי מרעה רבים, וכנראה גם עשרות כוורות של חברי הדבוראים, אנו ממתינים שהאש תיכבה לגמרי והדבוראים יוכלו להגיע לבדוק את מצב כל הכוורות בגליל ובגולן. מאחר ואנו הדבוראים הראשונים שנמצאים בשטחים החקלאים, הצטיידנו מזה זמן רב במפוחים אישיים לכיבוי שריפות בסיוע של מועצת הדבש וארגון 'השומר החדש', ואנו מסייעים בכיבוי השריפות והכוונת הכוחות".
אופי רייך, מנכ"ל מועצת הדבש: "שטחי מרעה שנשרפו, ואובדן של כוורות דבורים מהווים פגיעה אנושה בפן האקולוגי והחקלאי, ועדיין לא ידוע לנו האומדן הסופי של הנזק אשר טרם התגלה ויבחן בימים הקרובים. חשוב לזכור, כי ייצור דבש הינו רק אחד מתפקידיה של דבורת הדבש, אך המטלה העיקרית, המרכזית והחשובה הינה האבקת (הפרייה) של הגידולים החקלאיים. בכל פעם שנשרפות כוורות, שטחים חקלאיים ושטחי מרעה צופני, נהרס גם ייצור המזון מן הצומח. על ממשלת ישראל לשים את ענף החקלאות והפיצויים לכלל הדבוראים והחקלאים בראש סדר העדיפויות, בדרך לשיקום המדינה".