26 באפריל 2024 12:58
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטיבל "דוקאביב" – הזוכים בתחרות דוקו-צ'אלנג' 2014

פסטיבל "דוקאביב" 2014 :

הזוכה הגדול בתחרות דוקו-צ'אלנג' 2014:

הסרט ״חוזר לטבע״ של אבי הלר

 חוזר לטבע

הסרט מתעד מפגש ייחודי בין הלום קרב לניצולי שואה. במקום השני: ״החברים הערומים שלי״ של לוצה שרש, ובמקום השלישי: ״חדר החלומות״ של רודריגו גונזלס

הסרט "חוזר לטבע" הוא הזוכה הגדול ב"דוקו-צ'אלנג' ישראל 2014” בפסטיבל "דוקאביב" – התחרות ליצירת סרטים דוקומנטריים קצרים ב-5 ימים בלבד סביב הנושא השנתי: ״האנשים השקופים״. הסרט, שיצר אבי הלר עם הצוות “גליל עליון”, מביא את סיפורה של בחור הלום קרב המוציא חבורה של ניצולי שואה לסדנת הישרדות בטבע.

שופטי התחרות – העיתונאית ואשת הטלוויזיה נסלי ברדה, צלם הקולנוע רותם ירון והיוצר הדוקומנטרי ארז לאופר, החליטו להעניק לסרט זה את פרס הסרט הטוב ביותר, ונימקו בחירתם: "הסרט מזמן מפגש יצירתי ומרתק בין אנשים שקופים משני עולמות כל כך שונים, ועדיין בעלי קווי דמיון – הלום-קרב וחבורת ניצולי שואה, שיוצאים יחד לטבע, לבקש מזור לנפשם. הסרט יוצר עולם ויזואלי רב עוצמה ועושה שימוש מדויק בסמליות עדינה ומרומזת, המשלבת הווה ועבר קרוב ורחוק. האסוציאציה של ׳הוא הלך בשדות׳ בלתי נמנעת, ובסופו של דבר, הדמויות, הסיפור שלהן והמפגש החד פעמי נוגעים מאוד ללב”.

יוצרי הסרט זכו בפרס פיתוח של 10,000 שקל מתנת קרן גשר ובחבילת פרסי עריכה.

את הפרס השני העניקו השופטים לסרט "החברים הערומים שלי", של היוצרת לוצה שרש וצוות ״נזירים קתולים״, המביא את סיפורה של חבורת נטורליסטים מבוגרים (״נודיסטים״). השופטים ציינו כי זהו "סרט אנושי, אינטימי ומלא הומור, העוסק באנשים המחליטים להסיר את בגדיהם ואת המסכות שבחייהם. כסרט קצר, הוא מצליח לספר סיפור שלם של דמויות שגם ללא בגדים הצופים רוצים להמשיך להביט להם בעיניים. למרות חלקי הגוף הגלויים, הסרט מצליח להכניס את הצופה לעולם שנותר בדרך כלל חבוי, והוא עושה זאת ברגישות ובעדינות״.

הפרס השלישי הוענק לסרט "חדר החלומות", של רודריגו גונזלס וצוות ״קאלס 121״, המביא את סיפורו של ילד, בן למהגרי עבודה, המתגורר בישראל. בנימוקיהם לבחירה ציינו השופטים, כי זהו "סרט שמביא את סיפור מהגרי העבודה מתוך זווית הראייה המקורית והייחודית של ילד. הסיפור משלב בעדינות בין אגדות ילדים לבין מציאות ישראלית מסוייטת. הפער הניכר בין מה שהסרט בוחר להראות לבין מה שכבר ידוע לצופה מחומרי החדשות, מעצים את הדרמה של היחיד״.

פרס הצילום הוענק לרן מנדלסון, יוצר הסרט ״אני כאן״. ״הסרט הוא מסמך ויזואלי, הלוכד רגעים ייחודיים על שפת הים. כמעט כל שוט בסרט טומן בחובו קונפליקט אסתטי שלם, וכך מתלכדים בו מרכיבי הסיפור וביטויו הוויזואלי. מראהו של הסרט יוצר הזרה מרגשת למציאות שאנחנו מכירים״, ציינו השופטים.

פרס העריכה הוענק לשחם רמח, על הסרט ״גרמני על האש״ שיצר סשה אנגל וצוות ״הגרמני הזועם״. השופטים ציינו כי ״הפרס מוענק על עריכה דינמית, המעניקה לסרט טון הומוריסטי מדויק. העריכה הולכת בקו אחד עם דמותו של הבמאי, שהוא גם גיבור הסרט, ובסופו של דבר יוצרת את האיזון הדרוש בין הפן הקליל לפן מעורר המחשבה של הסרט״.

 

הפרסים הוענקו לזוכים בהקרנת הבכורה של סרטי התחרות, במסגרת פסטיבל דוקאביב בנמל תל אביב. התחרות, המתקיימת זו השנה השישית בישראל, מתקיימת בתמיכת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, פרוייקט "קולנוע" – קרן רבינוביץ' לאמנויות, קרן גשר, ובהפקת "היפרמדיה".
מפיק ומנהל אמנותי: ארי דוידוביץ', מפיקה בפועל: אנה סומרשף.
 

מיום שישי, 16.5, סרטי התחרות זמינים לצפייה באתר הצבעות מיוחד באתר mako, למשך עשרה ימים. הצופים מוזמנים לבחור את הסרט האהוב עליהם, שיזכה בפרס חביב הקהל.

 

הסרטים שהופקו במסגרת התחרות ישודרו בשידורי הרשות השנייה בערוצים 2 ו-10 בטלוויזיה, באתר האינטרנט של התחרות בארץ ובארה"ב, ובהקרנות מיוחדות בסינמטקים ברחבי הארץ ובפסטיבלים בעולם.
עשרת הסרטים שהופקו במסגרת התחרות השנה:

  1. חוזר לטבע – סרטו של אבי הלר וצוות ״גליל עליון״ / כשהלום קרב פוגש ניצולי שואה בטבע. מקום ראשון
  2. החברים הערומים שלי – סרטה של לוצה שרש וצוות ״נזירים קתולים״ / בלי בגדים, בלי מסכות. מקום שני
  3. תחנת החלומות – סרטו של רודריגו גונזלס וצוות ״קאלס 121״ / חלומותיו של ילד, בן למהגרת עבודה לטינית. מקום שלישי
  4. אני כאן / סרטו של רן מנדלסון וצוות ״שקוף מט״ / מה ראיתי על החוף. פרס הצילום
  5. גרמני על האש – סרטו של סשה אנגל וצוות ״הגרמני הזועם״ / אני גרמני ואני חי בישראל. פרס העריכה
  6. צאגאי ואסמרט – סרטה של יעל יקירביץ׳ וצוות ״עץ השדה״ / כך נראית חתונה אריתראית בישראל
  7. איש / ציבור – סרטם של אלון אלשייך, ערן יחזקאל וצוות As it is / בעל המכולת משדרות שעוזר לכולם
  8. מעבר למחיצת הזכוכית – סרטם של יעל ערבה, נתי אורנן וצוות ״ריק-קוגנישן״ / מבט מבפנים על עובדי הסינמטק
  9. מתוך הספקטרום / סרטו של מיכאל גרינשפן וצוות ״הטוסטוס המאושר״ / אוטיסטים, לא מה שחשבתם
  10. אותה גברת / סרטה של תמר אלון וצוות ״נשים קטנות״ / מה לעשות כדי שייראו אותי.

 

הפרויקט נערך בחסות סינמטק תל אביב, פורום היוצרים הדוקומנטריים, אולפני זינקו, גליקסון, RUSHES, אתר תעשייה.קום, בנדפרו, ארטמדיה, נמל תל אביב ומאקו.

שתפו את הפוסט!