3 בנובמבר 2024 15:29
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בלט איגור מויסייב מדויק וסובב עולם

בלט איגור מויסייב הגיעה למשכן לאמנויות הבמה בתל אביב לבכורה עולמית למחול DEL PLATATANGO וכן המופע כלל את יצירות הבלט לפולקלור סובב עולם, הביצוע כל כך מדויק, נקי שאפשר רק להריע.

התוכנית מגוונת, עשירה וסוחפת המציגה את היצירה המגוונת של אמן המחול העממי איגור מויסייב. האיש שהצליח לשלב בין הריקוד הקלאסי לריקוד הפופולרי ולהביא אותם לדרגה של אמנות צרופה.

בתוכנית הציגה הלהקה מבחר מרתק מתוך היצירות שיצר מויסייב. מחולות רוסיים, ריקוד גאורגי, ריקוד יוני, ריקוד המלחים המפורסם הלהקה הביעה את אהבתה לישראל והבטיחה לחזור.

הפתיחה הייתה אדירה ועצומה כ 40 רקדני הלהקה מילאו את הבמה שורות, שורות למחולות רוסיים. התלבושות עממיות מהודרות והרקדנים שפצחו בקזצ'וק מהממים. הריקוד נקרא "קיץ" ומביא את שמחת החיים, רוסיה במיטבה.

 

??????????

??????????

המחול השני מאזרבייג'ן שלישת גברים עם מקל רועים, זהו ריקוד אזארי בבגדים אופייניים בו הם הפגינו כושר, כישרון ויכולת.

המחול השלישי שובב, נערה עוסקת בעבודות בית וחבורה של גברים אחד אחד מציצים וחושקים, ריקוד מלא הומור. זנו מחול מולדבי עממי טבאקרסקייה.

מחול רביעי פמירי  רקדניות בתלבושת מסורתית עממית, מקסימות.

המחול הבא מביא את יוון לבמה מתחיל בסירטאקי של זורבה במחול גברים ומשם מחרוזת שירים יוונים מעוררת התפעלות יחד עם הרקדניות. ממש נהדר , ביוון לא רוקדים כל כך יפה…

הריקוד הקוריאני היה יפה אבל מוזר, תלבושות שמאפיינות את דרום אמריקה כמו קולומביה ומוסיקה אסיאתית היה מעניין מאוד

ולסיום חגיגת רוקנרול סווינג וג'אז. ענקית , ריקוד אותו יצר איגור מוייסייב בהשראת מוסיקת הרוקנרול, סיום מרהיב שלא ישאיר אף צופה על הכסא. ואת הריקוד הזה מלווה הרכב מוסיקלי של 8 נגנים לייב על הבמה. ברודווי קטן על הבמה הזאת.

מכאן החלה חגיגת טנגו, ללא ספק ההפתעה הערב עם היצירה החדשה חגיגת טנגו DEL PLATATANGO. שנים ארוכות הקפידה הלהקה לרקוד רק את עבודותיו של איגור מויסייב, עתה החליטה המנהלת האמנותית של הלהקה. אלנה שרבקובה לחדש ולגוון. היא פנתה לכוריאוגרפית הארגנטינאית לארה רואטה, וביקשה ממנה לעבוד עם הלהקה וליצור עבורה ריקוד חדש המחבר בין הלהט והתשוקה של הריקוד הארגנטינאי החושני הטנגו לבין הלהט והחום הסלבי של רקדני להקת המחול של איגור מויסייב.

הקשר ביו מויסייב ולהקתו עם לאורה רואטה נוצר לפני שנים רבות, כשהלהקה הגיעה לארגנטינה כאשר רואטה הייתה סטודנטית לאמנות. היא יצרה קשר עם מויסייב, ולימדה אותו צעדי ריקוד של טנגו, אותם הוא שילב באחת מיצירותיו. במהלך השנים עבדה רואטה עם כוריאוגרפים בעלי שם כמו מוריס בז'אר, מרתה גרהאם וג'ון נוימאייר, את ניסיונה במחול קלאסי ומודרני שילבה ביצירות הטנגו המסעירות שיצרה.

עתה הזמינה אותה הגברת שרבקובה לעבוד עם רקדני בלט איגור מויסייב, התוצאה מחרוזת ריקודים מלהיבה, אירוטית ולוהטת כמו מחול הטנגו. זוהי יצירה ייחודית בה רקדני הלהקה המיומנים מתנסים בטכניקות חדשות להם כשהם מסתמכים על המורשת העשירה של מחול ופולקלור שהותיר מויסייב אחריו. הכל לצלילי מוסיקה שהלחינו אסטור פיאצולה, פ' פאולוס, ל' רובינשטיין, א' אפוסיטו, מ' מורס, ו' גרסו, ה' פלזה ועוד, חלקן הגדול יצירות טנגו מוכרות ואהובות.

במרכזה של היצירה עומדת דמותה המיתולוגית של ונוסינה – שומרת הטנגו. יוצרת התשוקה למחול. הזרה המסתורית חושפת את עולם הטנגו על כל גווניו עם המנעד הרחב של רגשות ואמוציות. היצירה מורכבת משבעה ריקודים מריקודי גברים ונשים זוגות ועד לסיום הגרנדיוזי בו שורת רקדני הלהקה מביאים לבמה את הטנגו הלוהט מבואנוס איירס.

כוריאוגרפים נוספים ליצירה: סולדד בוס Soledad Buss, סזאר פרל Cesar Peral (ארגנטינה).

מוייסייב צמח הפקות

 

המחולות:

טנגוארה – טנגו גברי אינטנסיבי מלא אנרגיה

השראה, דואטים של טנגו מלא תשוקה

פלור דה לינו טנגו נשים גברים על משיכה מלא חושניות ותשוקה

טקואיטו מילטר טנגו חגיגי מלא שמחה ועליצות

אוחוס נגרוס שירה ומחול על קנאה וסערת רגשות מלאת תשוקות

נוקטורנו מאבק הגברים על הרקדנית המהממת בתלבושתה

בואנוס איירס מחול ארגנטינאי במקצבים מהממים חגיגת אהבה

מוייסייב צמח הפקות Tango photo E.Masalkov2

זה לא הסוף היה ריקוד אוזבקי מדהים, רקדן אחד וצלחת וקהל מהופנט

מחול מקסיקני זאפטו

מחול נשים מדהים עסיסי ושמח אגרוסקיה הוטה

מחול נשים מדהים עסיסי ושמח אגרוסקיה הוטה

ריקוד גברים הג'אוצו בבגדים של רוכבי הגאוצ'ו

ולסיום ריקוד הימאים שמחזיר אותנו להצלחה בכבירה של הפתיחה השמחה.

https://www.youtube.com/watch?v=K21yj2lEgrA

 

 

אודות איגור מויסייב

נולד בשנת 1906 באוקראינה, ונפטר בשנת 2007 בגיל 101. מבקרת המחול האגדית של הניו יורק טיימס אנה קיסלגוף כינתה אותו אחד הכוריאוגרפים הגדולים של המאה העשרים.

מספר חודשים לאחר הולדתו עברה משפחתו לפריז. אמו עבדה כתופרת תלבושות בתיאטרון השאטלה וכך הוא נחשף לראשונה לעולם הבמה. ב- 1914 חזרה המשפחה לברית המועצות. את שיעורי הבלט החל בגיל 12 ולאחר שראה את המופע הראשון על במת הבולשוי החליט שמצא את ייעודו. ומתוך 100 מועמדים לבית הספר של הבולשוי, התקבלו שני בנים, מויסייב היה אחד מהם.

מויסייב הצטרף לבלט הבולשוי ומהר מאד הפך לסולן, הוא יצר כמה יצירות עבור בלט הבולשוי בכמה מהן אף רקד את התפקיד הראשי. הוא זכה לשבחים על רעיונותיו התנועתיים והחדשניים. באותה תקופה גם רכש לעצמו שם כמומחה בכל ההיבטים של הפולקלור הרוסי. מויסייב התבקש לארגן פסטיבל שנושאו היה מחול לאומי. הצלחה הפסטיבל עודדה אותו להקים את האנסמבל למחול פולקלור שלימים קיבל את שמו. מאז 1940 פועלת הלהקה באולם הקונצרטים צ'ייקובסקי. רפרטואר הלהקה כולל למעלה מ- 300 ריקודים שונים המגיעים מכל רחבי העולם. בנוסף ליצירות שלמות במערכה אחת

מאז ההופעה הראשונה בשנת 1938 סיירה הלהקה בכל רחבי העולם במעל ל- 60 ארצות והיא נחשבת ללהקת הפולקלור הטובה ביותר בעולם. מויסייב זכה למספר רב של פרסים ועיטורים, זכה במדליית מוצרט, מטעם אונסקו על תרומתו יוצאת הדופן לעולם המוסיקה. הוא זכה בפרס "אגדת המאה" מטעם עיריית מוסקבה. ופרס מיוחד על תרומתו לפתוח היחסים התרבותיים בין ארצות הברית וברית המועצות. לכבוד יום הולדתו המאה נערכה הופעה מיוחדת בתיאטרון בארמון הקרמלין. הנשיא פוטין העניק לו את האות הגבוה ביותר ברוסיה על תרומתו לתרבות הרוסית.

לצד הבלט פועל בית ספר שנוסד בשנת 1943. תלמידי בית הספר הם הגרעין ממנו צומחים אחר כך רקדני הלהקה.

אלנה שרבקובה – מנהלת אמנותית

הגברת שרבקובה מכהנת גם כמורה וכמדריכה בלהקה בצד תפקיד המנהלת האמנותית. היא סיימה את לימודיה בבית הספר לכוריאוגרפיה של הבולשוי. בשנת 1969 הצטרפה לבלט איגור מויסייב. ובעקבות כישוריה והכשרתה בשלל סגנונות הופיעה כסולנית גם עם להקות שונות נוספות. המקצועיות שלה והחיות הרבה שגילתה על הבמה באו ליד ביטוי בשורה של סולואים ביצירות שונות של מויסייב. בשנת 1992 לאחר שסיימה את הקריירה שלה כרקדנית ראשית הוזמנה על ידי איגור מויסייב לשמש כמורה בבית הספר. מטרתה העיקרית היא לשמר את המסורת ואת היצירה המקורית והמיוחדת של איגור מויסייב ואת שיטות הלימוד בבית הספר. היא מקפידה להביא לבית הספר וללהקה דור חדש של רקדנים משובחים. שרבקובה זכתה לשלל פרסים ועיטורים.

 

 

 

שתפו את הפוסט!