26 באפריל 2024 6:36
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטיבל Print Screen 2013

פסטיבל Print Screen: הקולנועפוגשאתהמהפכההדיגיטליתבסינמטקחולון

הנושא השנה: 

User/Abuser – 

כיצד אנו שולטים בטכנולוגיה בזמן שהטכנולוגיה שולטת בנו?

ארבעה ימיםשלהקרנותסרטים, אורחים מחו"ל

תחרות הרמיקסים הראשונה בתולדות הקולנוע הישראלי, לייב די ג'יי סט לסרט "זמנים מודרניים" של צ'ארלי צ'אפלין, העם דורש לייק-המפגש בין הפוליטיקאי, הקהל ומסך מחשב.

חץ ימינה  –  תערוכת משחקי מחשב

  פאנליםמקצועיים, להאכילאת הטרול: שיחהפרעהברשת,

סדנא לילדים לבניית צעצועי רובוטים ועוד

20-17 באפריל 2013 בסינמטק חולון

 

 

פסטיבל Print Screen  יתקיים זו השנה השלישית בסינמטק חולון, שבמדיטק חולון בתאריכים 20-17 באפריל 2013

הפסטיבל מבקש להציג תמונה עדכנית של השפעות המהפכה הדיגיטלית על חיינו, ואף להעניק תחזית אפשרית לעתיד התחום, וזאת באמצעות מגוון אינטראקציות צופה-מסך. התמונה הנעה (ה-moving Image), שהיא אחד הכלים הדומיננטיים ביותר של התרבות הדיגיטלית, משמשת בפסטיבל פרינט סקרין כדי לשקף, לקדם מודעות ולחדד את הראייה הביקורתית בדבר כוחה והשפעתה של המדיה החדשה.

נושא הפסטיבל הנבחר לשנת 2013 –User\Abuser– שואל: כיצד אנו שולטים בטכנולוגיה בזמן שהטכנולוגיה שולטת בנו?

נועה רגב, מנהלת סינמטק חולון: "פרינט סקרין בודק ומאתגר את גבולות התוכן המסורתיים של עולם הקולנוע. המסגרת הייחודית שהקמנו בסינמטק של פסטיבל בנושא תרבות דיגיטלית מאפשרת לנו לעשות ניסויים קולנועיים בצומת המפגש שבין הקולנוע ובין המדיה החדשה, ולבחון את התופעות המרתקות החדשות בתחום".

ליאור זלמנסון, מנהל אמנותי: "יחסי השליטה הדו כיווניים בין אדם לטכנולוגיה יעמדו השנה במרכזו של פסטיבל פרינט סקרין 2013 (במסגרת הכותרת User/Abuser) לצד התייחסות אמנותיות רחבה לגיבורי התרבות החדשים של ימינו, ההאקרים, המשנים ומתערבים במערכות הטכנולוגיות והחברתיות. פסטיבל פרינט סקרין רואה עצמו כמקום מפגש המחבר בין קהילת האמנות והתרבות לקהילת הטכנולוגיה והאינטרנט וככוח פועל לקידום היצירה המשולבת של קהילות אלו".

במסגרת הפסטיבל תתקיים תכנית ייחודית של הקרנות בכורה של סרטי דרמה ותעודה בנושא וכן פרזנטציות ומיצגים אינטראקטיביים, סדנאות אמן, פאנלים, הרצאות ומפגשים עם מיטב היוצרים החוקרים והדוברים בתחום.

הפסטיבל פונה לקהל מקצועי של אנשי חינוך, אנשי טכנולוגיה ואמנים בין-תחומיים, לצד קהל סטודנטים למקצועות הניו-מדיה, בני נוער וחובבי התרבות הדיגיטלית.

השנה יגיעו מחו"ל לפסטיבל  שני אורחים: אוון רות' (ארה"ב) – מעצב, מתכנת ואמן רב תחומי המשלב בעבודותיו פילוסופיה "האקרית" – הדוגלת בפיצוח ותפעול מערכות חברתיות ודיגיטליות לטובת האינדיבידואל. עבודותיו כוללות אמנות רחוב וגרפיטי לצד שימוש בטכנולוגיות מתוחכמות.  אוון הוא זוכה פרס Smithsonian Cooper-Hewitt היוקרתי לעיצוב לשנת 2012, עבודותיו נקנו בעבר ע"י מוזיאון ה- MOMA בניו יורק והשנה נמכרה עבודה ראשונה גם למוזיאון ישראל.

יוהנס גרנזפורטנר (אוסטריה) –  אמן, מתכנת, במאי קולנוע ותיאטרון. מנהלה האומנותי של קבוצת Monochrom האוסטרית המשלבת בעבודותיה ניו מדיה, אמנות מיצג ואקטיביזם פוליטי. עבודותיו משלבות לרוב הומור ושעשוע ובודקות במקרים רבים את גבולות עולם האמנות "הרציני". יוהנס הקים את אירוע "Roboexotica", במסגרתו מדענים ואמנים נפגשים כדי לייצר רובוטים שתפקידם לייצר או לערבב אלכוהול, ואת "Arse Electronica" (להבדיל מפסטיבל Ars Electronica, מהפסטיבלים הגדולים והוותיקים לאמנות וטכנולוגיה, המתקיים מדי שנה באוסטריה שמתכונת סרטים שלו תוצג בפסטיבל במסגרת שיתוף פעולה) כנס רב שנתי המתקיים בסן פרנסיסקו ועוסק בהשפעות של טכנולוגיה על עולם הסקס. יוהנס קיבל אות כבוד בטקס פרסי ה Webby ה-13 המכבד את הבולטים בקרב אתרי ופעילי הרשת.  בימים אלו מוצגת תערוכת רטרוספקטיבה של עבודתו ב-20 השנה האחרונות בוינה.

אירועי הפסטיבל:

ערב פתיחה Print Screen 2013: User/Abuser

אמנים ואנשי טכנולוגיה חושפים מחשבות ויצירות המתייחסות לנושא השנתי של הפסטיבל – User/Abuser – כיצד אנו שולטים בטכנולוגיה בזמן שהטכנולוגיה שולטת בנו?

האקרים ואמנים מבקשים כל אחד בתחומיו לאתגר ולפרוץ את גבולות המערכות הסובבות אותנו. הקשר המאחד הזה בין עולם הטכנולוגיה ובין עולם האמנות יעמוד במרכזו של ערב הפתיחה החגיגי באמצעות הרצאות, הקרנות והדגמות קצרות של פרויקטים בבכורה של אורחי הפסטיבל הבינלאומיים: האמנים וההאקרים אוון רות ויוהנס גרזנפורטנר לצד העיתונאי דב אלפון, להקת המחול מריה קונג, המעצב והאנימטור אלון שטייאט ועוד. הערב בשיתוף פסטיבל Ars Electronica יכלול גם סרטים קצרים זוכי פרסים מהפסטיבל האחרון באוסטריה.

יום ד' 17.4

שעה: 19:00 התכנסות

20:30 – אולם 1

הכניסה ללא תשלום, מספר המקומות מוגבל

תחרות הרמיקסים הראשונה בתולדות הקולנוע הישראלי

מטרת התחרות ליצור מפגש ייחודי בין הקולנוע הישראלי ובין תרבות האינטרנט העכשווית. הרמיקסים שייווצרו במסגרת התחרות יהוו מחווה למסורת הקולנוע הישראלי, תוך שהם מדגימים שימוש בכלים ובשפה הקולנועית המתחדשת בעידן הדיגיטלי . תחרות הרמיקסים נותנת ביטוי לשיח בדבר כוחה העולה של אמנות העריכה בעידן של שפע כמעט בלתי מוגבל של חומרים אודיו-וויזואליים הנתונים לפירוק ולבנייה מחדש לכדי משמעות חדשה על-ידי כל יוצר ממחשב ביתו.

המשימה שניתנה למתמודדים בתחרות היא יצירת  סצנה קולנועית חדשה (שאורכה בין 60-150 שניות) באמצעות עריכת רמיקס של חומרים מתוך סרטי קולנוע ישראלים קיימים (ובכללם סרטי עלילה וסרטי תעודה ישראלים מכל הזמנים).

צוות השופטים המקצועי כולל את היוצרים: נואית גבע, נוי אלוש, וניה הימן, העורכת נילי פלר, ומנהלת סינמטק חולון נועה רגב . סרטי הרמיקס שיעלו לגמר, יוקרנו בסינמטק חולון בערב חגיגי ביום חמישי ה-18 באפריל 2013, אשר במסגרתו יוענקו הפרסים לזוכים.

יום ה' 18.4

שעה 20:30

אי כנס אמנות וטכנולוגיה

אמנים רבים משלבים היום אמצעים טכנולוגים מתקדמים בעבודתם בעוד שיותר אנשי טכנולוגיה מתנסים בעשייה אמנותית. מה קורה כששני העולמות נפגשים?

האי כנס הוא מפגש ספונטני בין אנשי אמנות וטכנולוגיה כאשר תוכנית הכנס נקבעת בזמן אמת על ידי המשתתפים באירוע.

האירוע בשיתוף יוסי ורדי ומיועד לאנשי אמנות וטכנולוגיה פעילים בהרשמה מוקדמת בלבד.

יום ו', 19.4

שעה: 08:30

לייב די ג'יי סט לסרט זמנים מודרניים

בימוי: צ'ארלי צ'אפלין

משחק: צ'ארלי צ'אפלין, פולט גודארד

פסקול אלטרנטיבי: די ג'יי אביחי פרטוק ודיג'יי טובי.

הקולנוע הקלאסי פוגש את המהפכה הדיגיטלית בהקרנת קולנוע חד פעמית שבה יעניקו ה-DJ s אביחי פרטוק וטובי כל אחד מהם במקביל פרשנות מוזיקלית לסרט זמנים מודרניים. הצופים באולם יאזינו לשני הסטים המוזיקליים הנפרדים בעזרת אוזניות וינתבו בין ערוצי השמע השונים.

 יום ש', 20.4

שעה: 21:00– אולם 1

מחיר כרטיס: 60 ₪ (50 ₪ למנויי הסינמטק)

חץ – ימינה  –  תערוכת משחקי מחשב: (לאורך ימי הפסטיבל – במבואת המדיטק)

כמו מקש המקלדת  "חץ ימינה", כך גם  נושאה הכללי של התערוכה: משחקי סייד-סקרולר, שבהם מנחה השחקן/ית דמות הנעה על מישור דו-מימדי, בדרך כלל משמאל לימין. בתקופות מוקדמות יותר בהיסטוריה של המשחקים הדיגיטליים היו הסייד-סקרולרים אחת הסוגות הפופולריות ביותר והולידו דמויות איקוניות כמו מריו וסוניק. בשנים האחרונות הסוגה נזנחה כמעט לחלוטין ע"י הזרם המרכזי של תעשיית המשחקים, לטובת משחקים המתרחשים במרחבים תלת מימדיים. ואולם, בזמן שתעשיית המשחקים זנחה סוגה זו, עולם המפתחים העצמאיים ממשיך לנפק סייד-סקרולרים חדשים מדי שנה. "חץ ימינה" מציגה משחקים עצמאיים של יוצרים מקנדה, נורבגיה, ארה"ב, ישראל ומדינות נוספות, כולם מן השנים האחרונות, כל אחד מראה באופן אחר כיצד ניתן לחקור, לאתגר, ולהגיע להישגים אמנותיים חדשים, בסוגה שלכאורה היא כבר קלאסית.

הצגה אינטראקטיבית של משחקים במסגרת אמנותית המוקדשת באופן ספציפי להם הינה תופעה חדשה למדי, שהחלה סביב אמצע העשור הקודם ותפסה תאוצה השנה עם קנייתם של משחקי מחשב לאוסף הקבוע של המוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק. מבחינה זו, "חץ ימינה" היא חידוש בנוף הישראלי, ושואפת להיות אך סנונית ראשונה. התערוכה תוכננה בשיתוף פעולה ובהשראת קולקטיב Babycastles מברוקלין, מחלוצי תנועת "הארקייד החדש" שמטרתה להחזיר את המשחקים הדיגיטליים למרחב הציבורי, ומגזין Kill Screen, הבוחן את נקודות ההשקה בין משחקים לתחומי תרבות ומדיה אחרים.

 העם דורש לייק – המפגש בין הפוליטיקאי, הקהל ומסך המחשב

עידן הרשת מאתגר את עבודתו ודמותו של הפוליטיקאי: הוא מונצח לצד דימויים בידוריים אחרים ביוטיוב, מהווה מטרה לחיציו של הטוקבקיסט ואמירותיו מופצות, לעיתים בשינוי כוונותיהן והקשרן, באופן ויראלי ברשתות. עם זאת, זהו גם העידן של קשר ישיר עם הקהל ופוליטיקאים רבים בוחרים לנתק את המתווך ולפנות באופן ישיר לבוחר בפייסבוק ובטוויטר.

במסגרת האירוע יוקרם פרק מהסדרה "מראה שחורה" ויתקיים פאנל בהשתתפות: ח"כ תמי זנדברג, העיתונאי אשר שכטר (The Marker), והמעצב מיש רוזונוב, אשר יעסוק בשאלה: כיצד תמורות אלו משנות את הפוליטיקה ואת יחסי הכוח בין הפוליטיקאי לקהל?

מחיר כרטיס: 37 ₪, הכניסה למנויים ללא תשלום

יום ה', 18.4

שעה: 18:30 – אולם 1

להאכיל את הטרול: שיח הפרעה ברשת
טרולים היא ההגדרה למפריעים סדרתיים ברשת האינטרנט. ההפרעה נעשית במקרים רבים לשם בידור אבל לעיתים גם כצורה של אקטיביזם פוליטי. במסגרת הפאנל נפגוש טרולים שיספרו לנו על פעולותיהם, האג'נדה שמאחוריה, וכן ימליצו לנו איך להתמודד איתם.

בהנחיית: ד"ר כרמל וייסמן, ובהשתתפות: חנה שבת-בית הלחמי, קונסטנטין לאורי (10GAG), ודור מוסקל (סטטוסים מזוייפים).

הפאנל ילווה בהקרנת הסרט:

קוראים לי יאנוש יאנשה

My Name is Janez Jansa  המספר על שלושה אמנים שבשנת 2007 שינו באופן רשמי את שמותיהם לשמו של ראש ממשלת סלובניה דאז –יאנוש יאנשה. פעולה משבשת זו, יצרה לצד השערורייה הפוליטית גם טשטוש גבולות בין חייהם לאמנותם, ועוררה מגוון רחב של פרשנויות בחוגי האמנות ובציבור הרחב. דרך מקרה זה, ודוגמאות נוספות מן ההיסטוריה ומן התרבות הפופולרית, מבקש הסרט לבחון את חשיבות ייחוד השם בימינו,  לאור תרבות הרשתות בה כל אחד יכול לאמץ שם אחר בקלות יחסית.

סלובניה 2012, 68 דקות, סלובנית, כתוביות באנגלית (משך הזמן הכולל: 120 דקות)

מחיר כרטיס: 37 ₪, הכניסה למנויים ללא תשלום

 יום ה', 18.4

שעה: 20:00 – אולם 2

סדנה לילדים – לבניית צעצועים רובוטיים

החל משעה 11:00

מה קורה כאשר אתה מחבר מברשת שיניים, מנוע וסוללה? אתה מקבל רובוט צעצוע! בואו לבנות צעצועים רובוטיים מרהיבים מרכיבים אלקטרוניים וביתיים פשוטים בכמה דקות בלבד.

סדנא בהנחיית האמן והרובוטיקאי יאיר רשף.

הסדנא מיועדת לגילאי 5 ומעלה בשיתוף ההורים.

 יום ש', 20.4

החל משעה 11:00

מחיר כרטיס: 25 ₪

סרטים בולטים נוספים:

לאחר ההקדמה יוקרן:

סקסי בייבי

Sexy Baby

בימוי: ג'יל באואר, רונה גרדוס-  הסרט שילווה בהקדמה של  קרין אלדאה (עיתונאית, עורכת תוכן ומגישת רדיו) עוסק במיניות בעידן הסייבר ועוקב אחר שלוש דמויות, החושפות את המחיר שגובים הגירויים בוחן את נושא ההתבגרות בעידן הדיגיטלי והשפעותיו על חיינו.

באדיבות יס דוקו

ארה"ב 2012, 83 דקות, אנגלית, תרגום לעברית

יום ה', 18.4

שעה:  – 20:00– אולם 1

הקדמה (כעשר דקות)

מחיר כרטיס: 37 ₪, הכניסה למנויים ללא תשלום

ציות

Compliance

בימוי: זובל קרייג. דרמה פסיכולוגית המבוססת על אירועים אמיתיים. סנדרה, מנהלת הסניף של מסעדת מזון מהיר, מקבלת שיחת טלפון מאדם המציג עצמו כשוטר, הטוען כי אחת מעובדות הדלפק גנבה כסף מלקוח. באמצעות הטלפון, "השוטר" מתדרך את סנדרה כיצד עליה לנהוג כלפי בקי, העובדת החשודה –  לבודדה בחדר אחורי ולערוך על גופה חיפוש יסודי. וזו רק ההתחלה. דרמה עוכרת שלווה ומעוררת מחשבה אודות עוצמתו ותוצאותיו המחרידות של ה"ציות".

באדיבות בתי קולנוע לב

יום ש', 20.4

שעה: 18:00 – אולם

ארה"ב 2012, 90 דקות, אנגלית, תרגום לעברית

מחיר כרטיס: 37 ₪, הכניסה למנויים ללא תשלום

פסטיבל Print Screen

מנהל אמנותי: ליאור זלמנסון

מנהלת הסינמטק: נועה רגב

מפיקה ומנהלת פרויקט: טל מאירי

מנהל תוכן סינמטק: מיכל לביא

מחירים:

מחיר כרטיס לאירוע בודד : 37

מחיר הנחה לחיילים ולסטודנטים : 28 ₪

סדנא לילדים : 25 ש"ח

פרטים לרכישת כרטיסים:

טלפון לרכישת כרטיסים: 03-5021555

www.cinemaholon.org.il

סינמטק חולון , רח' גולדה מאיר מס' 6 חולון.

שתפו את הפוסט!