27 באפריל 2024 6:19
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

להקת מחול קמע "מנמוזין"Mnemosyne"

photo_by_Kfir_Bolotin
photo_by_Kfir_Bolotin

צפיתי בבכורה של היצירה מנמוזין של להקת מחול קמע, שנוצרה לכבוד חגיגות 15 שנים ללהקה.

"מנמוזין" עוסקת בסוגית הזהות הקולקטיבית, במסורת של קהילה, בזיכרון משותף של הגוף הבא לידי ביטוי בחגיגות וטקסים ונמצא בקונפליקט נצחי עם הזהות הפרטית המעוצבת משברי זיכרונות אישיים.

photo_by_Kfir_Bolotin
photo_by_Kfir_Bolotin

אני חייב לומר שהיצירה אדירה, זאת מפני שמה שמתחולל על הבמה מצליח לחבר לא רק מחול מעולה אלא יכולת ווקאלית, תפאורה פשוטה כביכול אבל מתוחכמת, תלבושות וסאונד מדהים. זאת ועוד, למרות שזו להקה של כ 14 רקדנים אתה מצליח לקבל את היכולת האישית של כל אחד ולהתרשם ולראות איך כל הבדידים יוצרים להקה מהטובות שיש לנו בארץ. כשיצאתי אמרתי זה מופע לחו"ל והתכוונתי ברמה לא פחות טובה מלהקות מחו"ל שמגיעות אלינו, אולי טובה מכמה וכמה.

הכוריאוגרף, תמיר גינץ שראיתי לא מעט מיצירותיו ידע לשלב את הקטעים ולשזור אותם כך שגם אם היו 14 רקדנים ובמחול הבא יש זוג או חמישיה, זה לא מתפרק לחלוטין אלה יש סוג של שזר שמחבר את המחול הבא שבא כהמשך ולא כמחול נפרד. גם אהבתי את מתן הבמה לכשרונות הבדידים הרקדנית ששרה בצרפתית בין הקבוצה שבכלל בכוון אחר. את הפתיחה של רקדן בודד ששר בהונגרית או משהו דומה וסביבו קבוצה שבכלל הכיוון שלה שונה וכמובן את הרקדנית שפצחה בקולולולו מזרחי מדהים.

אתה חש במחול את ההתבוננות בזהות הקולקטיבית של הקבוצה ושל הבודד. את המסורות השונות שהוא רוצה להדגיש ואת הפרט , הזוג והקבוצה.

https://www.youtube.com/watch?v=ar896K7009g

 

גינץ מספר כי הרעיון הראשוני ליצירה החדשה התעורר בו בתגובה לקיטוב על רקע עדתי בשנים האחרונות, דווקא בעידן בו פלורליזם תרבותי כבר נראה באופק. תהליך העבודה הוביל לקונפליקט בין זיכרון פיזי המתחבר למסורות וריטואלים, לבין זיכרונות אישיים של אירועים מעצבי חיים, דמויות וריגושים, אלו הבונים את הזהות האישית. העבודה בנויה כמסע בין דמויות הנעות בין הקולקטיבי לאישי, בין שמחה לקינה, בין השייך לנבדל ובין מזרח למערב.

photo_by_Kfir_Bolotin
photo_by_Kfir_Bolotin

"תחילת העבודה הייתה ברעיון חברתי, אולם בסופו של דבר הפלגתי למחוזות אישיים אל מזוודת הזיכרונות הפרטית שלי, והרקדנים הביאו גם הם את המטענים שלהם לתוך התהליך" מספר תמיר גינץ ומוסיף: "הדבר שהניע אותי ביצירה הוא הרגש: העבר המשמעותי שלנו מתעצב מהזיכרונות שלנו, אלו מניעים את החלומות והשאיפות שלנו".

 

בהתייחס לעבודה המשותפת עם בללי, אומר גינץ כי עבודתם יחד מפרה אותו בהמשך המחקר שלו ליצירת שפה ייחודית לקמע שבה הרגש והפיזיות יחד יוצרים להט ותשוקה בלתי אמצעיים.

תמיר גינץ, המנהל האמנותי של הלהקה, יצר את "מנמוזין" לצלילי מוזיקה מקורית של אבי בללי ("נקמת הטרקטור"), השניים משתפים פעולה זו הפעם השלישית, בהמשך להצלחתם בעבר עם היצירות "במדבר דברים" ו"לא נודע".

 

היצירה פותחת את העונה ה 15 לפעילות הלהקה, בהמשך השנה יעבוד עם הלהקה אחד הכוריאוגרפים המדוברים ביותר באירופה כיום, תועלה עבודה חדשה לכל המשפחה וכן צפויה בכורה מחודשת ליצירת המופת של גינץ "גן נעול" שסיפורה הוא סיפור לידתה של הלהקה.

photo_by_Kfir_Bolotin
photo_by_Kfir_Bolotin

יצירה אדירה וביצוע לעילא ולעילא וסיום של חגיגת הבכורה עם הקהל שלא נראתה בסוזן דלל מאז שמחת בית השואבה.

מנמוזין

כוריאוגרפיה: תמיר גינץ

מוזיקה מקורית: אבי בללי

יועץ דרמטורגי: יואב מיכאלי

תלבושות: ענבל בן זקן

עיצוב במה: אדם קלר

תאורה: שי יהודאי

 

רקדנים: אלדר אלגרבלי, אופק אדמוני, לוריס אשונג'ה, ג'וני בוקשטיין, שגיא בללי, תום דויד, נעה דהאן,

עלמה לאואר, לו לונדרה, רונה לרנר, פיטר סטאר, נעם עפרון, עינב קרינגל, אליוט תומפסון.

מתלמדים: עדי אביטן, רוני שפס

Ofek Admoni, Sagi Baleli, Jonatan Bukschtein, Noa Dahan, Tom David, Lorris Eichinger, Eldar Elgrably, Noam Ephron, Einav Kringel,  Lou Landre, Alma Lauer, Rona Lerner, Peter Starr, Elliot Thompson

 

משך המופע: 60 דקות .

 

להקת המחול קמע הנה אחד מהקולות המרכזיים בעולם המחול הישראלי. הלהקה מזמינה את הצופים לחוויה מרתקת, אסתטית ומהוקצעת במגוון יצירות מרגשות.

תמיר גינץ, המנהל האמנותי והכוריאוגרף של הלהקה, יוצר עבודות המהוות את הציר המרכזי ברפרטואר הלהקה. עבודותיו מאופיינות בשפה אישית וייחודית, המתבססת על הטכניקות הקלאסית והמודרנית והמאתגרת את רקדני הלהקה בעוצמתה. גינץ מצליח ליצור על הבמה עולם עשיר ברבדים השואב אליו את הקהל.

 

קמע הנה בית ל-14 רקדנים, ישראלים לצד רקדנים מרחבי העולם, בעלי אישיות ייחודית המביאים לבמה ביצוע אלגנטי, וירטואוזי ורענן.

 

קמע זכתה להצלחה בסיורי הופעות ובפסטיבלים יידועי שם באירופה, דרום אמריקה, בסין ובהודו. הלהקה מטפחת קהל צעיר של שוחרי מחול באמצעות מופעים לנוער וילדים. בלהקה מועלות עבודות של כוריאוגרפים אורחים מהמובילים בעולם, לצד יצירה מקורית של כוריאוגרפים ישראלים ויוצרים צעירים.

רקדני הלהקה מקיימים פרויקטים חינוכיים של הוראה והסברה בבתי-ספר, מגמות ואולפנות מחול, סדנאות אמן, סדנאות רפרטואר ותכניות העשרה בכל רחבי הארץ.

 

קמע נוסדה בשנת 2002 כיוזמה משותפת של דניאלה שפירא ותמיר גינץ כלהקת הבית של מרכז המחול בת דור באר שבע. קמע הנה שגרירה נאמנה של העיר באר שבע בעשרות מופעים מדי שנה בארץ ובעולם. צוות הלהקה על רקדניה מתגוררים בבירת הנגב והנם חלק בלתי נפרד מהקהילה התרבותית בעיר.

 

 

שתפו את הפוסט!